Rijschool Licentiam
veelgestelde vragenBij Rijschool Licentiam kies je voor kwaliteit en persoonlijke aandacht. Een uitstekende rijopleiding passend bij jouw wensen. Voor meer informatie

klik je hier om contact met ons op te nemen.


Denk je dat Rijschool Licentiam de juiste rijschool is voor jou, maar wil je graag eerst een keer kennismaken?

Vraag hier dan een gratis proefles aan.


Er is geen minimum aantal uur wat je moet rijden voor het behalen van je rij-examen. Gemiddeld rijden leerlingen in Nederland tussen de 40 en 50 uur. Dit is een gemiddelde, het kan minder zijn, maar het kan ook meer zijn. De rij-opleiding bestaat uit een aantal blokken en processen. Het voertuig onder controle krijgen, deelnemen in het verkeer, leren omgaan met eenvoudige en ingewikkelde verkeerssituaties, navigatie rijden, bijzondere verrichtingen. De duur van de opleiding is afhankelijk van hoe snel iemand iets aanleert.
Ja, je kunt gespreid betalen. Zorg er wel voor dat voor je examen alles betaald is, anders kun je geen examen doen.
Inloggen op de online agenda kan via het hoofdmenu "login" of via Mijn rijschool
Voor het reserveren van een theorie examen, log je in op de site van het CBR via het hoofdmenu of via Mijn CBR. Log in met jouw persoonlijke DigiD en navigeer naar reserveer een examen.
Voor het machtigen van de rijschool, log je in op de site van het CBR via het hoofdmenu of via Mijn CBR. Log in met jouw persoonlijke DigiD en navigeer naar rijschool machtigen. Gebruik hiervoor het rijschoolnummer: 3271R9
Voor een auto-rijbewijs heb je altijd een Gezondheidsverklaring nodig. Je moet gezond genoeg zijn om auto te rijden. Lichamelijk en geestelijk. Daarom moet iedereen die rijexamen wil doen een Gezondheidsverklaring naar het CBR sturen.
Voor het invullen van de gezondheidsverklaring, log je in op de site van het CBR. Dit kan via het hoofdmenu of via Mijn CBR. Log in met jouw persoonlijke DigiD en navigeer naar gezondheidsverklaring. Er zijn kosten verbonden aan de gezondheidsverklaring. De kosten voor deze verklaring bedragen € 37,80.

Staat jouw vraag er niet tussen?
Neem dan contact met ons op.